
VÅREN & SOMMAREN 2023
Du kommer en eller flera gånger, efter vad som passar dig och dina intresseområden. Kom själv eller ta med en vän! Vi utgår från dagens huvudtema och tar sedan upp sådant som intresserar just dagens besökare.
Det är begränsat antal platser, så att alla ska få den tid och rådgivning de behöver. Nybörjare eller erfaren, alla är välkomna! Anmälan via mejl eller telefon. Kostnad 500 kr/ tillfälle och då ingår fint fika och trädgårdspresent i form av frön, plantor och fårull.
KONTAKT
Mobil 0793 47 39 55
Mail kristinalethin@hotmail.com
https://www.instagram.com/kristinalethin_beatedal/
Trädgårdsfägring året runt/ 23 april kl 14-16
Är det ens möjligt? Ja, med lite planering så behöver det inte vara så svårt! Tips på blommande buskar, träd, perenner och ettåringar för att få ett långt och härligt flor hos dig mars-november. Vi tittar förstås på allt som kommit upp i trädgården av allehanda vårlökar och tidigblommande buskar. Såhär års framträder fortfarande trädgårdens form extra tydligt och vi pratar om vad som händer när vi definierar och arbetar utifrån trädgårdens olika rum.
Vårens blommande lökar – skapa din egen lund / 1 maj kl 14-16
Vitsippor och andra anemoner, olika sorter scilla, julrosor – sådant växer i körsbärsträdgårdslunden just nu… Allt du behöver tänka på för att skapa din egen matta av vårlökar. Bästa knepen för att hålla rådjuren från växterna delar jag med mig av. Arbetet med skogsträdgården fortskrider, välkommen att lära dig mer om den! Förberedelserna inför uppförandet av orangeriet smyger också igång. Alltid roligt med nya projekt!
Tulpan-fest / 14 maj kl 14-16
Det fina med tulpaner är att de kan glädja dig under nästan två månader i trädgården om du planterar sorter som blommar vid olika tidpunkter. Kom och upptäck återkommande vildtulpaner, triumf- och darwintulpaner samt ettåriga fyllda eller liljeblommande varianter. Varför låter rådjuren dem vara ifred här?
Narciss-vandring / 21 maj kl 14-16
Dessa vårens och försommarens budbärare, oändliga variationer i ljuva färger förutom den klassiska gula påskliljan. De är tåliga, blommar om, ratas av rådjur och är jättefina till snitt. Vissa sorter mycket lång historia. Hur får du dem att trivas och vad kan de samplanteras med? Var hittar du de lite ovanligare sorterna? Vi delar frågor och svar. I år finns minst 27 olika sorter här.
Juni-flor / 11 juni kl 14-16
Allium, liljor, aklejor, honungslök, blåklint, vallmo, löjtnantshjärta, iris, nejlikrot, pion, klematis, schersmin, rhododendron och kaprifol blommar bland vildfloret under juni i vår trädgård. Denna månad har varit en utmaning efter maj-crescendot här, men lite växtplanering för denna period har gett fina resultat. Kom och botanisera i juni-trädgården och få ny inspiration!
Woodland – trädgården möter skogen / 9 juli kl 14-16 (Obs, ändrat datum!)
I vår trädgård vätter den innersta delen mot en skogsdunge i väster. När solen går ner blir skogsdungen gyllenrosa och förvandlas till det vackraste på hela gården. Skogsdungen består av tall, gran, asp, al, sälg och björk. Där håller en skogsträdgård på att växa fram med rhododendron, japansk lönn, vingbenved, körsbärsbenved, rosenmagnolia, katsura, kaukasisk förgätmigej, blåfunkia och gillenia.
Välkommen att följa med in i trädgårdens förtrollande värld!
Om du inte har möjlighet att komma under ovanstående datum kan du kontakta mig för en enskild visning (till samma kostnad och innehållet skräddarsys efter dina intresseområden).
KONTAKT
Mobil 0793 47 39 55
Mail kristinalethin@hotmail.com